Video inzetten als reclame, dat is toch veel te duur?

Video inzetten als reclame, dat is toch veel te duur?

Je kunt eigenlijk niet meer om video heen. Dé uitgelezen kans om dit in te zetten binnen je bedrijf. Want het is toch veel leuker om een kort filmpje te delen van het nieuwe assortiment dan een foto? Vind hier tips om als ondernemer snel en met weinig budget aan de slag te gaan met video.

Trends & Cijfers

#1 Filmen met je telefoon

Iedereen die denkt dat het een grote stap is om je bedrijf of merk te promoten door middel van video heeft het mis. Tegenwoordig is filmen met je smartphone namelijk een belangrijke video trend. Mensen kijken graag naar video’s met ‘gewone’ mensen en vinden video’s gefilmd met een smartphone ook geloofwaardiger overkomen. We willen echte verhalen zien. Daarom hoef je helemaal geen modellen in te huren. Er zijn vast een paar collega’s, vrienden, familieleden of klanten die je mag filmen. 

#2 Verticaal filmen

Waar eerst verticale video’s een no-go was, zie je misschien straks alleen nog maar verticale video’s. Want tja, zeg nou eerlijk, het liefst houdt je je telefoon verticaal vast. Dat ligt comfortabel in de hand en het filmen wordt daardoor ook veel gemakkelijker. Vandaar dat de populariteit van verticale video's is gegroeid. Deze video’s zijn goed deelbaar op social media aangezien de meerderheid van de Nederlanders zijn of haar social media kanalen checkt op mobiel. 

#3 Facts

Na het zien van de volgende cijfers, hoef ik jou niet over te halen om te starten met video:

 • Volgens Aberdeen groeien bedrijven die gebruik maken van videomarketing elk jaar zo’n 49% sneller en genereren gemiddeld 66% meer leads* dan bedrijven die geen video inzetten.
 • Uit een onderzoek van Wyzowl blijkt dat 81% van de bedrijven die starten met video marketing een toename in verkoopcijfers ziet.
 • En volgens VidYard onderneemt 46% van de kijkers actie na het zien van een video.

Aan de slag met video

 1. Het eenvoudigst film je met je eigen smartphone. Die heb je altijd bij de hand. Raak vertrouwd met de camera. Ga oefenen met filmen, probeer shots uit en bekijk welke camerastandpunten goed werken.
   
 2. Bedenk onderwerpen waarover je kunt filmen. Hou het simpel.. Begin bijvoorbeeld met video’s die je verder niet hoeft te bewerken of maak gebruik van de gratis Boomerang app die van 10 foto’s een gave korte video maakt.
   
 3. Zorg dat het filmpje niet langer is dan 1 minuut. Houd het lekker kort, zodat mensen de video tot het einde geboeid blijven en geen informatie missen.
   
 4. Test het uit. Film bijvoorbeeld een stukje van het productieproces, laat je winkel zien of maak een grappige Boomerang van je collega’s. Kijk hoe mensen hierop reageren en wat wel en niet werkt. Je zult zien: hoe meer je het doet, hoe leuker je het gaat vinden.  Download ook eens een app waarmee je tekst en muziek kan toevoegen en van verschillende korte filmpjes één filmpje kan maken.

Start vandaag nog met video!  3, 2, 1, … Actie!

*potentiële klant die zijn interesse in je product of dienst heeft getoond

yuri-goossens

Yuri Goossens, Manager Marktmanagement bij Spotta