Artikelen overzicht header
Marketingdenken

Offline en online marketingartikelen

Welkom op ons blog.
Als ondernemer wil je weten hoe je meer klanten over de vloer of in jouw webwinkel krijgt. Dat levert tenslotte meer omzet op. Op ons blog lees je alles over online en offline marketing: van de inzet van social media en email marketing tot gave pr- en reclameacties. Dit blog is voor en door ondernemers. Dus naast onze redactie, delen ook marketingexperts hun MKB marketingtips en vertellen ondernemers hun verhaal, om jou te inspireren. Heb jij ook een geweldig verhaal? Laat het ons weten!

Boze klant is goud waard

Veel deelnemers in onze trainingen over klantgerichtheid antwoorden op de vraag “Wat vind je lastig in jouw dagelijks werk?” steevast: “Omgaan met klachten”. Klanten in winkels of gasten in de horeca worden met grote regelmaat als “lastig” bestempeld als zij iets melden waarover ze niet tevreden zijn. Zeker als zij dit doen op geïrriteerde of boze toon.

Psychologie in jouw winkel: jij bent de expert

Psychologie? Daar weet ik toch niks van? Misschien niet, maar je maakt er wel gebruik van. Bewust en onbewust.

In een serie blogs bekijken we waarom klanten bepaalde keuzes maken. En belangrijker: hoe ondernemers daar hun voordeel mee kunnen doen. Dit keer gaat het over hoe je jezelf als expert neerzet.

Psychologie in jouw winkel: jouw zaak wint van de rest

Psychologie? Daar weet ik toch niks van? Misschien niet, maar je maakt er wel gebruik van. Bewust en onbewust.

In een serie blogs bekijken we waarom klanten bepaalde keuzes maken. En belangrijker: hoe ondernemers daar hun voordeel mee kunnen doen. Het is fijn als jouw klanten de voorkeur geven aan jouw zaak boven die van een ander. Maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Psychologie in jouw winkel: het effect van schaarste

Psychologie? Daar weet ik toch niks van? Misschien niet, maar je maakt er wel gebruik van. Bewust en onbewust.

In een serie blogs bekijken we waarom klanten bepaalde keuzes maken. En belangrijker: hoe ondernemers daar hun voordeel mee kunnen doen. Dit keer hebben we het over schaarste.

Zo stuur je het gedrag van klanten, zonder dat ze het doorhebben

Mensen vinden van zichzelf dat ze rationele keuzes maken. Jij misschien ook wel. Zo weet je waarschijnlijk dat je continu ‘doelwit’ bent van marketingacties. Maar daar ben jij wel tegen opgewassen toch? Je gaat niet bij elke aanbieding voor de bijl. En als dat wel zo is, kun je heel goed aangeven waarom je die keuze gemaakt hebt.

Wellicht overschat je jezelf een beetje. Vaak is de invloed van het onderbewuste een stuk groter dan iedereen denkt. Maar vasthouden aan die weloverwogen beslissing geeft een gevoel van autonomie, het geeft voldoening omdat je zo goed bestand was tegen die slimme marketingtrucs.

Hieronder vind je een paar van die trucs om jouw klanten net dat subtiele duwtje in de goede richting te geven.