ideeën voor slimme ondernemers
Marketingdenken blog
Marketingdenken

Offline en online marketingartikelen

Welkom op ons blog. Als ondernemer wil je weten hoe je meer klanten over de vloer of in jouw webwinkel krijgt. Dat levert tenslotte meer omzet op. Op ons blog lees je alles over online en offline marketing: van de inzet van social media en email marketing tot gave pr- en reclameacties. Dit blog is voor en door ondernemers. Dus naast onze redactie, delen ook marketingexperts hun MKB marketingtips en vertellen ondernemers hun verhaal, om jou te inspireren. Heb jij ook een geweldig verhaal? Laat het ons weten!

Ideeën voor slimme ondernemers: Tuincentrum de Nieuwstad

Martin vertelt op Marketingdenken enthousiast over zijn tuincentrum in Elburg. 35 jaar geleden begonnen zijn ouders als kwekerij. Dat werd later omgebouwd tot Tuincentrum de Nieuwstad, waarvan hij samen met zijn broer eigenaar is. Hij kent zijn klanten persoonlijk en gaat altijd op zoek naar juist dat ene artikel dat perfect bij zijn klant past.

2+1=3 tips om je winkel vol te krijgen. Want wie wil dat nou niet?

Misschien herken je het wel. Het is een zaterdagmiddag en je zit op je kruk achter de toonbank. Sporadisch komt er een klant binnen, maar het grootste deel van de dag zit je daar maar. Af en toe krijg je een ingeving voor een Facebook update die je gelijk op je smartphone intikt. En als het echt even rustig is, dan kun je verder met de administratie. Deze dagen heeft iedere ondernemer, maar zou je het niet graag anders zien? Wil je niet liever een winkel vol met klanten? Natuurlijk! Daarom hebben we drie simpele tips om meer klanten de winkel in te krijgen. Dus in plaats van af te zitten wachten op je kruk kun je direct aan de gang met deze praktische tips.

Hoe maak ik gratis reclame? 5 manieren

Voor veel ondernemers is reclame maken een noodzakelijk kwaad. Zonder reclame komen er geen klanten, maar het kost natuurlijk wel geld. En dan moet de reclame zichzelf het liefst ook nog terugverdienen. Op de lange termijn kan het niet zo zijn dat reclame maken meer kost dan dat het oplevert. Daarom is het goed om te kijken naar de dingen die je kunt doen zonder dat het veel aan investering kost. Of zelfs gratis in sommige gevallen. Soms hoeft het helemaal niet ingewikkeld te zijn en kun je met simpele acties al leuk ‘aan reclame doen’.

6 tips om goed personeel te vinden

Je bent nu al een tijdje aan de slag met onze tips. Reclame maken gaat je steeds beter af en je ziet de resultaten terug in de winkel. Elke dag wordt het drukker op de winkelvloer. Mooi, want daar doe je het uiteindelijk voor, toch? Alleen nu loop je tegen de volgende uitdaging aan… Al die klanten moeten geholpen worden door goed personeel. Niet dat het huidige personeel niet voldoet, maar bij zoveel nieuwe klanten kun je wel wat extra personeel gebruiken. Waar vind je ze? En hoe?

Meer verkopen in jouw winkel in vier stappen

Vorige week kregen wij deze vraag van Herman, een retailer met zeven winkels: “Ik heb een goede collectie en aardige verkoopteams, maar hoe zorg ik ervoor dat we nu ook echt meer verkopen?” Herkenbaar? Het is een vraag die wij vaak krijgen. Heb jij, net als Herman, een of meerdere winkels? Werk jij je ook drie slagen in de rondte en denk jij dat de resultaten echt beter kunnen?